Wat als... kinderen en kunstenaars samen 10 levensgrote letters maken die overal in Kortrijk te zien zijn? LUX IS KUNST, een project waarbij kinderen kennismaken met kunst in de breedste zin van het woord. Kunstenaars begeleiden hen op hun zoektocht, met creativiteit als kompas en duurzaamheid als kaart. Steun ook jij hun kunstpareltjes?

10 REUZENLETTERS

Jammer genoeg vindt het LUX festival in Rollegem in 2021 niet plaats. Maar LUX zou LUX niet zijn als ze in geen fantastisch nieuw project lanceren: LUX IS KUNST. Een traject waarbij kinderen en kunstenaars uit Kortrijk en deelgemeenten samen aan de slag gaan en dit op een duurzame manier.

LUX IS KUNST, dat zijn 10 letters. Letters die ze op reuzegrootte maken. Leerlingen uit 10 scholen bekleden samen met kunstenaars 1 van de letters en maken er een kunstpareltje van. Ze gebruiken daarvoor recupmaterialen en mogen hun fantasie de vrije loop laten. Op het LUX festival in 2022 zullen die 10 letters hét pronkstuk worden.

LUX HEEFT JOU NODIG!

Via deze growfundingcampagne willen ze geld inzamelen om de reuzegrote letters te bekostigen en materiaal aan te kopen voor de Kortrijkse kinderen en kunstenaars.

In ruil voor jouw gulle bijdrage krijg je een toffe reward. Je vindt die op Growfunding | LUX IS KUNST. Een creatieve workshop op het festival of bij je thuis, 1 dag een snoezelcaravan van Villa Imagina… Het kan allemaal!

Het geld dat ze over hebben, investeren ze in een nieuw LUX IS KUNST-traject. Want LUX IS KUNST wordt hoe dan ook een blijver!

VOLG LUX IS KUNST

Volg voor updates de Facebookpagina van LUX festival en de Instagrampagina voor alle nieuwtjes over LUX IS KUNST.

De Durvers

Het team van LUX en diverse scholen in Kortrijk en omstreken!

Contacteer Axel

Volg LUX IS KUNST op social media