Bump Galaxy

Bump Galaxy is een virtuele wereld en community in de videogame Minecraft rond mentaal welzijn. De leden van de community kunnen er verschillende "zorg-werelden" bezoeken: een meditatie-bos, zandduinen om na te denken over je dromen, een onderwereld om je angsten onder ogen te zien, een sneeuwveld en een onderwatertempel die is ontworpen om trauma's bloot te leggen door middel van diepe hypnotische visualisaties.
De leden kunnen er ook in contact komen met professionele welzijnwerkers van over de hele wereld. Bump Galaxy de-institutionaliseert de gezondheidszorg door mensen samen te brengen over landsgrenzen, zorgpraktijken en culturen heen, waardoor de scheiding tussen zorgverlener en zorgontvanger vervaagt.

Meer info

Samentuin Hoeve Vercaemer

Samentuin Hoeve Vercaemer biedt een rustige ontmoetingsplaats voor de inwoners van Lendelede en omgeving. Buurtbewoners tuinieren er samen en organiseren samen op regelmatige basis activiteiten op de Samentuin en hoeve om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. 

De tuiniers zijn allemaal 40+ waarvan de meeste 50+. De samentuin is ontstaan vanuit een project voor alleenstaanden. Enkele buurtbewoners hielpen vanaf het begin om de Samentuin op te richten. Daarna zijn er meer en meer geïnteresseerden bijgekomen. De groep is zeer divers: mensen in armoede, vluchtelingen, werkende mensen...

Meer info

Brasserie 2050

Deze brasserie werd gebouwd tijdens Lowlands 2018 en zette bezoekers aan na te denken over duurzame voeding. Op het menu staan onder andere No Waste brood, salade Biddinghuizen als lokaal geproduceerde variant op salade Niçoise,... Ook het pavilioen zelf, een voedselschuur, werd gebouwd met 100% herbruikbare materialen en toont ook alle voeding die bereid werd tijdens het festival.

Meer info

De Keuken van het Ongewenste Dier

Twee kunstenaars begonnen een zogenaamde ‘signaalkeuken’. Je hoort de term ‘no waste’ steeds vaker; varkens worden van nose to tail gebruikt en zelfs supermarkten worden naar dit concept ingericht. Maar ondertussen zijn er heel veel dieren die ongewenst zijn en afgeschoten worden, zonder dat er iets mee gedaan wordt. Ze zijn echter prima te eten en staan in andere landen soms gewoon op de menukaart. De Keuken van het Ongewenste Dier hoopt ons in ieder geval aan het denken te zetten met hun kroketje Schipholgans.

Lees meer