Contacteer ons

Waar staan we voor?

Via 2030 projecten tekenen we de komende 10 jaar de contouren van de stad waarvan we durven dromen. 

Als stad en regio worden we geconfronteerd met maatschappelijke uitdagingen die ons socio-economisch weefsel onder druk zetten en onze samenleving doen verkrampen. 
Wij als inwoners, ondernemers, jongeren, (hoge) scholen, kunstenaars, verbinders en veranderaars met een creatieve mindset willen hier een antwoord op bieden. DURF 2030 is een platform waarbinnen we jou willen betrekken om de krachten te bundelen voor een veerkrachtige regio. 

Door kunst en creativiteit als tool in te zetten, doorbreken we vaste patronen en zetten onze verbeeldingskracht en vindingrijkheid in voor een positieve impact op ons sociaal weefsel. Door niet op eilandjes te werken, maar kennis en ervaring te delen, bundelen we onze krachten. Door anderen actief te betrekken bij onze plannen, scheppen we nieuwe relaties. Ieder is uniek, maar samen vormen we een groter geheel. Zo maken wij het verschil. 

Ook jij bent welkom. Heb jij als burger, bedrijf, vereniging of organisatie een wild idee? Wij brengen je graag in contact met de juiste mensen, inspireren en ondersteunen je waar nodig en maken jouw oplossing zichtbaar voor een breed publiek.
De focus is de periode tussen nu en 2030, niet alleen het jaar waarin Kortrijk de Culturele Hoofdstad van Europa wil worden, maar ook ons baken. Tegen die tijd willen we de toekomst herschrijven en Kortrijk veranderen tot een regio die met de nodige leergierigheid en creativiteit tegen de nieuwe realiteit aankijkt.

Wie is DURF2030?

Diverse organisaties en individuen uit verschillende sectoren bundelen de krachten. Dit zijn de durvers en doeners.

Doe je mee?

Wil je ook partner zijn in dit platform om mee te denken en vooral mee te doen?

Neem contact op!

Investeer je mee?

Het DURFFONDS geeft de durvers de middelen om de 2030 impactprojecten te realiseren. Samen met alle investeerders beslissen we op welke projecten het fonds zal inzetten.

Het DURFFONDS werd opgericht onder de vleugels van Streekfonds West-Vlaanderen (van de Koning Boudewijnstichting). Elke donatie is fiscaal aftrekbaar. Contacteer ons als je wilt doneren.

Wil je graag een specifiek project ondersteunen? Dan kan je projecten die een deel van hun middelen via crowdfunding ophalen, direct ondersteunen. Alle projecten bedenken ook originele rewards voor elke donateur. Growfunding is onze partner voor alle crowdfunding-campagnes. Bekijk hier de projecten die reeds een Growfunding campagne deden. Voor de huidige projectoproep rond gedragsverandering investeert het DURFFONDS maximum €2000, maar je kan dat bedrag aanvullen door een Growfunding campagne op te zetten.